Z okazji Europejskiego Dnia Jedzenia i Gotowania w naszej szkole odbyły się dwa wydarzenia, które poświęcone były zdrowemu odżywianiu i rozwijaniu dobrych nawyków żywieniowych.

Konkurs „Rodzina w rytmie zdrowia” dla klas 4-8

Uczniowie wraz z członkami swoich rodzin — jedni z siostrą, inni z tatą, a jeszcze inni z mamą — przygotowali zdrowe przepisy na smaczne i wyjątkowe posiłki.

Prace zostały zaprezentowane na wystawie, która stała się źródłem inspiracji. Można na niej także zobaczyć kilka pomysłów na zdrowe „fast foody”, zachęcające do wspólnego gotowania.

„Śniadanie ma znaczenie!” dla klas 1–3

Uczniowie klas młodszych wzięli udział w akcji promującej zdrowe i kolorowe śniadania. Podczas przerwy śniadaniowej odwiedziliśmy każdą klasę, by zobaczyć przygotowane przez dzieci i rodziców pomysłowe posiłki. Nie zabrakło owocowych figurek, warzywnych kanapek i wielu innych kreatywnych kompozycji.
Dzień rozpoczął się smacznie i zdrowo, a na uczniów czekały drobne niespodzianki.

Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i liczymy na dalszy udział w działaniach promujących zdrowie razem z nami!

Szczególne podziękowania kierujemy do Rady Rodziców za ufundowanie nagród.

Zespół ds promocji zdrowia